Är det lämpligt att skicka en gåva i stället för blommor på begravning?

Det är svårt att veta vad man ska säga eller göra när någon du bryr sig om är sörjande. Här är en lista över vanliga frågor om sympati gåva etikett. Det viktigaste att komma ihåg är att din sympati gåva levererar meddelandet ”någon tänker på dig och bekräftar din sorg”. Den säger att du bryr sig om familj och vänner som sörjer.

Är det lämpligt att skicka en gåva i stället för blommor?

Ja. Blommor är den traditionella metoden för att erkänna sympati och en trevlig arrangemang är en härlig gåva. Tack har valt att avvika från denna tradition på grund av feedback från familj, vänner och kunder som har berättade en varaktig sympati gåva förlänger budskap omsorg. Blommor dör och för många sörjande människor, är den dag de måste kasta blommorna ut ännu en dag av extrem sorg. Den enkla handling kan ge känslor av ensamhet och sorg och förening sorg. Alla Acknowledgements gåvor har objekt som varar och vårdar de sörjande genom sin sorg process. Suvenir presentask används ofta för att lagra omhuldade minnen av den avlidne och böckerna läses och läsa. En sympati gåva med en trädgårdstema hedrar de sörjande och den avlidne hela säsonger.

Måste jag skicka en present, även om det inte finns en tjänst?

Ja, skickar din gåva budskapet att du bryr dig och tänker på familjen och vänner som sörjer. Det finns många anledningar människor väljer att inte ha en tjänst, men den vanligaste orsaken är begäran av den avlidne. När familjer infria denna begäran och inte har en tjänst som de fortfarande sörjande. Din gåva av sympati ger stöd till dem vid en mycket viktig tidpunkt. Begravningar och minnesstunder även om de ofta mycket ledsen, ge familj och vänner ett sätt att hedra minnet och livet för den avlidne. Utan en tjänst för att få detta stöd, är familjen fortfarande väldigt mycket i behov av din kondoleanser och stöd.

Om familjen begärde en donation ”i stället för blommor” är det fortfarande lämpligt att skicka en sympati gåva?

Ja, ger din gåva av sympati synlig, känslomässigt stöd till vänner och familj i en tid då de verkligen behöver det. En sympati gåva skickar personliga kondoleanser. Du kan välja att uttrycka din kondoleanser i mer än ett sätt; skicka ett kort, gör en välgörande bidrag, skicka ett sympati gåva och erbjuda praktisk hjälp och stöd. I vissa fall familjer säga att vi inte vill att folk ska spendera pengar på blommor. De tror att pengar spenderas bättre genom välgörenhetsorganisationen. De är dock inte säga att vi inte vill gåvor av stöd och komfort. Om du känner en sympati gåva förmedlar din kondoleanser bäst, kommer de sörjande att uppskatta ditt stöd.

Begravningen är redan över. Är det fortfarande lämpligt att skicka en sympati gåva?

En sympati gåva levereras till hemmet efter hand om tid i begravning och besöka vänner och familj är ofta mer uppskattat. När andra har återvänt till sina hem och liv, kan ankomsten av en gåva av sympati värma en sörjande hjärta och leverera ett speciellt meddelande – du inte glömt. Människor fortsätter att sörja efter begravningen är över, när som helst inom det första året av döden är ett lämpligt tillfälle att sända ett budskap om sympati och stöd.

Är det lämpligt att skicka en gåva till minne av ettårsdagen av död?

De årsdagar och helgdagar som passerar utan den avlidne är ofta mycket svårt för sörjande vänner och familjer. Skicka en gåva ger komfort och stöd när de sörjande skadar. En sympati gåva fått under dessa tider är mycket speciell eftersom det påminner sörjande de inte glömt. Dessa sympati gåvor ibland kallade minnesgåvor och deras ankomst validerar en viktig del av sörjande liv; de fortfarande sörjer. Sörjande tar tid. Det är verkligen en livslång resa och många gånger de sörjande får höra att de måste släppa taget och gå vidare långt innan det är tid eller att de är redo. Om du vet en vän eller familjemedlem skada och vill erkänna årsdagen av dödsfall eller en speciell semester, är ett minnesmärke gåva en verklig komfort.

Jag var nära att den avlidne men visste inte riktigt familjen. Vem ska jag skicka sympati gåva till?

Enligt etikett du skickar gåva till närmaste släkting till den person som har avlidit (dvs. änkan eller det äldsta barnet). Det är lämpligt att i detta fall att informera gåva mottagaren hur du var ansluten till den avlidne. Till exempel i fallet med döden av en affärspartner kanske du vill skicka något till änka eller änkling. I ditt kort kan man säga något i stil med:
”juni och jag arbetade nära samarbete på många konton på ABC Inc., hon var en underbar kvinna och fantastiska medarbetare. Jag / vi kommer verkligen att sakna henne och skicka våra djupaste kondoleanser. ”

Jag är nära till den sörjande personen men visste inte den avlidne. Är det fortfarande lämpligt att skicka en gåva?

Detta är en vanlig företeelse som familjer flyttar över hela landet och runt om i världen från sin familj av ursprung. Din gåva av sympati kommer att varmt mottagande även om du inte visste den avlidne. När någon upplever en svår tid, särskilt sorg, det känns bra att veta att andra tänker om dig och erkänna din sorg. Skicka din gåva till den person som du är bekant även om de inte är den närmaste släkting. Det är mycket lämpligt att skicka en gåva av sympati i detta fall. Under sorgeprocessen behöver vi stöd från våra vänner.

Jag skickade redan ett sympatikort. Är det lämpligt att skicka en sympati gåva lite senare?

Sorg behöver inte kvitteras i en förpackning eller i en specifikt sätt. Skicka ett sympatikort skickar meddelandet du bryr dig och hedrar de sörjande persons förlust. Om du reda på senare någon verkligen kämpar eller du känner ditt kort bara inte förmedla ditt budskap om stöd, är det lämpligt att skicka en sympati gåva. Sympathy presenter är väl emot, eftersom de ära sorg och ge stöd för läkningsprocessen.

Som en grupp vi skickade blommor / gjort en minnes bidrag till en vän eller kollega. Är det lämpligt att följa upp med en sympati gåva bara från mig?

Om du vill skicka ett mer personligt budskap om stöd och sedan skickar en sympati gåva från dig själv efter en grupp gåva är bara bra. Du kan ha en närmare relation med de sörjande än andra i gruppen. Erkänna detta förhållande med en gåva bara från du låter din vän veta att du bryr dig. Det är verkligen det meddelande som du vill skicka till en vän som sörjer. Ibland människor känner att de inte kan göra tillräckligt för vänner som sörjer och skicka en sympati gåva efter en gåva av blommor eller en grupp minnesmärke bidrag ger stöd och komfort när någon verkligen behöver det.

När ska jag förväntar ett tack svar från den person jag skickade sympati gåva till?

Ha tålamod med de sörjande när de handskas med känslor av sorg och kämpar för att anpassa sig till ett liv utan någon de bryr sig om. Många gånger kommer någon att plocka upp telefonen för att säga tack för sympati gåva. Men sitta ner och skriva tackkort är svårt för många sörjande människor. De vill erkänna dem som gav dem stöd, men många gånger de kämpar bara för att få igenom de uppgifter i det dagliga livet. Om du undrar om personen fått din gåva det är okej att ringa och erbjuda stöd till den sörjande person. Genom loppet av ditt samtal kan du känner dig bekväm frågar om de fått din gåva. Ofta kommer de att tacka dig via telefon och be om ursäkt för sin senfärdighet att få ut tackkort. Bara lyssna noga på vad de sörjande personen säger i telefonsamtal och vet att ge stöd till en sörjande hjärta är mycket viktigare än att ta emot en tid tack från någon som upplever en mycket svår liv övergång. En tacka dig att card kommer i de flesta fall – bara ha tålamod.

Kommentera